ΑρχικήΣυμβουλές & αντιμετώπιση προβλημάτωνΤι συμβαίνει όταν μπλοκάρετε έναν αριθμό σε Android και iPhone

Τι συμβαίνει όταν μπλοκάρετε έναν αριθμό σε Android και iPhone

Δεν προορίζονται όλες οι κλήσεις για διασκέδαση. Μπορώ να φανταστώ τις αρνητικές σκέψεις που μπορεί να κάνετε όταν λαμβάνετε μια κλήση από ένα άτομο που σας ενοχλεί. Ευτυχώς, μπορείτε να μπλοκάρετε αριθμούς τόσο στο Android όσο και στο iPhone. Τι συμβαίνει όμως με το μπλοκάρισμα ενός αριθμού και θα το μάθει το άλλο άτομο; Βρείτε την απάντηση εδώ. Ας ξεκινήσουμε.

Τι συμβαίνει στις κλήσεις όταν μπλοκάρετε κάποιον

Όταν μπλοκάρετε έναν αριθμό, επηρεάζονται κυρίως οι κανονικές τηλεφωνικές κλήσεις. Βασικά, όταν μπλοκάρετε έναν αριθμό στο Android ή το iPhone σας, δεν θα δέχεστε κανονικές τηλεφωνικές κλήσεις από αυτόν. Δηλαδή, οι κλήσεις από τον αποκλεισμένο αριθμό θα απορρίπτονται αυτόματα.

Σε ορισμένα δίκτυα, οι κλήσεις αποστέλλονται στον τηλεφωνητή, αλλά μην ανησυχείτε, δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις ούτε για τον τηλεφωνητή. Οπότε είναι ισοδύναμο με το να μην λαμβάνετε καθόλου κλήσεις. Με λίγα λόγια, το μπλοκάρισμα ενός αριθμού τους εμποδίζει να σας καλούν.

Ωστόσο, το μπλοκάρισμα επαφών είναι αποτελεσματικό μόνο προς μία κατεύθυνση. Δηλαδή, εξακολουθείτε να μπορείτε να επικοινωνείτε με το άτομο που έχει μπλοκαριστεί από τη δική σας πλευρά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τον καλέσετε ακόμα και αν τον έχετε μπλοκάρει.

Αποκλεισμός αριθμού κλήσεων

Συμβουλή: Δείτε 10+ τρόπους για να διορθώσετε το iPhone που δεν λαμβάνει κλήσεις αλλά μπορεί να τις πραγματοποιήσει.

Τι συμβαίνει στα μηνύματα μετά το μπλοκάρισμα ενός αριθμού

Ο επόμενος σημαντικός αντίκτυπος του μπλοκαρίσματος ενός αριθμού είναι στα μηνύματα SMS. Όταν μπλοκάρετε έναν αριθμό σε Android ή iPhone, ο αριθμός αυτός δεν μπορεί να σας στείλει κανονικό μήνυμα κειμένου (SMS ή MMS). Παρόλο που το μήνυμα θα σταλεί από την πλευρά του αποστολέα, αλλά εσείς δεν θα λάβετε το μήνυμα.

Τα μηνύματα, όπως και οι κλήσεις, έχουν μονόδρομο αντίκτυπο. Μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο αποκλεισμένο άτομο, αλλά δεν θα λάβετε απάντηση από την αποκλεισμένη επαφή.

Αποκλεισμός αριθμού μηνυμάτων

Ποιες άλλες εφαρμογές επηρεάζονται

Το μπλοκάρισμα ενός αριθμού μέσω της εφαρμογής Τηλέφωνο, των Επαφών ή των Ρυθμίσεων θα επηρεάσει μόνο τις κανονικές κλήσεις και τα μηνύματα στο Android. Ο αποκλεισμένος αριθμός εξακολουθεί να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας σε άλλες εφαρμογές, όπως το WhatsApp, το Facebook Messenger, το Snapchat, το Instagram κ.λπ. Πρέπει να μπλοκάρετε το άτομο ξεχωριστά σε αυτές τις εφαρμογές.

Διαβάστε επίσης  Πώς να διορθώσετε το Chromebook συνδεδεμένο σε Wi-Fi αλλά χωρίς Internet

Στο iOS, ωστόσο, τα πράγματα είναι ελαφρώς διαφορετικά, καθώς επηρεάζει και το FaceTime και το iMessage. Δηλαδή, ο αποκλεισμένος αριθμός δεν μπορεί να σας κάνει FaceTime ή iMessage στο iPhone σας. Επιπλέον, δεν θα λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την αποκλεισμένη επαφή στην εφαρμογή Apple Email, εάν ένα αναγνωριστικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνδέεται με την αποκλεισμένη επαφή.

Εκτός από το FaceTime, το iMessage και το Email, καμία άλλη εφαρμογή δεν επηρεάζεται επίσης στο iOS. Θα εξακολουθείτε να λαμβάνετε μηνύματα και κλήσεις σε άλλες εφαρμογές, όπως το WhatsApp, το Instagram κ.λπ., από το αποκλεισμένο άτομο.

Συμβουλή: Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τις συνδέσεις FaceTime για να καλέσετε άτομα.

Τι συμβαίνει όταν το αποκλεισμένο άτομο σας καλεί

Όταν μια αποκλεισμένη επαφή προσπαθεί να σας καλέσει, θα ακούσει διαφορετικά πράγματα ανάλογα με τον φορέα σας. Για παράδειγμα, κάποιους μπορεί να τους υποδεχτούν προηχογραφημένα μηνύματα όπως ο αριθμός είναι κατειλημμένος, ο αριθμός δεν είναι προσβάσιμος, ο αριθμός δεν μπορεί να δεχτεί κλήσεις κ.ά. Άλλοι θα ακούσουν ένα κουδούνισμα πριν η κλήση αποσυνδεθεί αυτόματα.

Γνωρίζει ο άλλος ότι τον έχετε αποκλείσει;

Όχι ακριβώς. Πρώτον, επειδή θα ακούνε προηχογραφημένα μηνύματα όταν σας καλούν και τα μηνύματά τους εμφανίζονται επίσης ως αποσταλμένα. Δεύτερον, η επαφή δεν θα ειδοποιηθεί ή δεν θα της σταλεί μήνυμα ότι την έχετε μπλοκάρει. Ωστόσο, μετά από μερικές προσπάθειες, μπορεί να είναι σε θέση να μαντέψουν ότι κάτι είναι ύποπτο.

Το μπλοκάρισμα ενός αριθμού τον διαγράφει από τις επαφές σας;

Όχι. Το μπλοκάρισμα ενός αριθμού δεν τον διαγράφει από τις επαφές σας. Αν αποφασίσετε να ξεμπλοκάρετε τον αριθμό στο μέλλον, θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμος στις επαφές σας.

Τι συμβαίνει μετά το ξεμπλοκάρισμα ενός αριθμού

Αφού ξεμπλοκάρετε έναν αριθμό, η επαφή θα αποκτήσει ξανά τις κανονικές δυνατότητες να σας καλεί και να σας στέλνει μηνύματα. Ωστόσο, δεν θα λάβετε τα μηνύματα που είχαν σταλεί όταν ο αριθμός ήταν μπλοκαρισμένος. Ομοίως, δεν μπορείτε να δείτε τα στοιχεία του ιστορικού κλήσεων για τον μπλοκαρισμένο αριθμό μετά την άρση της φραγής.

Διαβάστε επίσης  8 εύκολοι τρόποι για να απενεργοποιήσετε τη σιωπή ή τη σίγαση στο Samsung Galaxy Phone

Πώς να μπλοκάρετε έναν αριθμό σε τηλέφωνο Android

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο στο τηλέφωνό σας Android.

2. Πατήστε στην επαφή που θέλετε να μπλοκάρετε. Ίσως χρειαστεί να πατήσετε στην εικόνα προφίλ για να ανοίξετε την επαφή.

Αποκλεισμός αριθμού Android Phone App

3. Πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες και πατήστε την επιλογή Αποκλεισμός αριθμών.

Αποκλεισμός αριθμού τηλεφώνου Android

Πώς να ξεμπλοκάρετε έναν αριθμό στο τηλέφωνο Android

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο.

2. Πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Αποκλεισμός αριθμού Android Ρυθμίσεις εφαρμογής τηλεφώνου

3. Πατήστε την επιλογή Αποκλεισμός αριθμών. Εδώ θα δείτε τη λίστα με τους αποκλεισμένους αριθμούς. Πατήστε το εικονίδιο X ή – δίπλα στην επαφή που θέλετε να ξεμπλοκάρετε.

Ξεμπλοκάρισμα αριθμού μπλοκαρίσματος Android

Συμβουλή: Δείτε άλλους τρόπους για να ξεμπλοκάρετε έναν αριθμό σε ένα τηλέφωνο Android.

Πώς να μπλοκάρετε έναν αριθμό στο iPhone

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Τηλέφωνο στο iPhone σας.

2. Ανοίξτε την επαφή που θέλετε να μπλοκάρετε. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη πληροφοριών της επαφής και πατήστε στην επιλογή Αποκλεισμός αυτού του καλούντος.

Αποκλεισμός αριθμού Iphone

Πώς να ξεμπλοκάρετε έναν αριθμό στο iPhone

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.

2. Μεταβείτε στην επιλογή Τηλέφωνο > Αποκλεισμένες επαφές.

Αποκλεισμός αριθμού επαφών iPhone

3. Θα δείτε όλους τους αποκλεισμένους αριθμούς. Πατήστε στην επιλογή Επεξεργασία στο επάνω μέρος και πατήστε το εικονίδιο (-) Κατάργηση δίπλα στον αριθμό που θέλετε να ξεμπλοκάρετε.

Αριθμός μπλοκαρίσματος iPhone Ξεμπλοκάρισμα

Αποχαιρετήστε τις ανεπιθύμητες κλήσεις

Ελπίζω ότι όλα τα ερωτήματά σας βρέθηκαν απαντημένα σχετικά με το τι συμβαίνει όταν μπλοκάρετε έναν αριθμό στο Android ή στο iPhone. Αν δεν θέλετε να κάνετε το σκληρό βήμα του μπλοκαρίσματος κάποιου, μπορείτε να κάνετε σίγαση ενός αριθμού σε iPhone και Android. Και αν θέλετε να μπλοκάρετε μόνο τις ανεπιθύμητες κλήσεις, μπορείτε να το κάνετε με τη βοήθεια της λειτουργίας Σιωπή άγνωστων καλούντων στο iPhone.